Perdona pero esta foto tiene ©
Un instant
El part

Un instant

per a tota la vida

Si has arribat fins aquí és perquè tens una mica de curiositat. Fotografiar el part? Espera, espera… però, com funciona? De què es tracta? La fotografia de part i naixement està molt normalitzada a Canadà, Austràlia i en molts països d’Europa, així com Estats Units. Fa molts anys que es fa en altres països, però en el nostre país, així com molts d’altres aspectes de la maternitat, segueix essent un tabú.

Es per això que no hi ha res més pur, res més únic que el record d’una de les vivències més importants de la teva vida. Una experiència personal, inoblidable i transcendental.

Un reportatge de part i naixement requereix l’acceptació i el coneixement del part en sí mateix. És normal que al principi tingueu dubtes de si el voleu realitzar o no, principalment perquè no sabeu com esdevindrà tot, però en realitat només vosaltres ho podeu decidir, i tindreu fins a l’últim moment per a pensar-ho i decidir-ho.

“Gràcies per ser els meus ulls, gràcies per aquest regal que ens has fet, poder recordar l’arribada de l’Alma amb tot detall i per sempre, no té preu”

“És un reportatge per a tota la vida, com el del nostre casament, sols que del meu fill no em separaré mai […rialles]»

Si bé és cert que l’experiència em diu que tot i experimentar moments molt durs durant el naixement del teu fill, al final, ens quedem amb la part positiva i oblidem tot allò que ha estat negatiu. En el meu primer part em vaig prometre a mi mateixa que reservaria i mantindria el record de tots els detalls possibles del naixement de la Mar. La seva olor, la cara de la meva parella quan la va veure sortir, el primer petó que li vaig fer, quan li vaig contar el ditets, el primer gemec, la seva careta, cada una de les seves arrugues a la seva pell blanca com la lluna. Però tot el contrari al què em pensava, 5 anys després, tant la meva parella com jo mateixa, ens preguntem; va plorar al néixer?, recordes si la vaig besar només sortir?, que vas fer quan la vas abraçar per primera vegada?, tenia una o dues voltes de cordó? El que moltes mares no sabem i d’altres que ja ho hem viscut, és que la nostra ment i el nostre cos es concentra tant en el moment i tenim tants nervis, que el nostre cervell només conservarà alguns dels detalls del procés del part.

“Tenia la tranquil·litat de que estaria 100% per a la meva parella, sense distraccions, sense l’estrès de fer cap foto i gaudint de l’arribada d’en Quim”.

Tots els reportatges de part els realitzo a mida, és a dir, sempre m’adapto a vosaltres, al què el pare i la mare em demanin.

El reportatge del part no només és el moment de la sortida del bebè. És la seva benvinguda, és la seva història.

Hi ha quatre fases d’un reportatge de naixement en el que vosaltres escolliu quins voleu preservar, quins voleu que jo n’estigui present per a captar les vostres emocions i l’entorn que us acompanyi.

  • Fase de pre-part; la dilatació i l’acompanyament a casa, a l’hospital…
  • Fase d’expulsió; sempre i quan es pugui realitzar, el moment en el que el teu bebè neix, allà on hagis decidit donar a llum.
  • Fase post-expulsió; la del moment del pell a pell, les vostres emocions en estat pur durant els primers moments amb el vostre bebè.
  • Fase de benvinguda; amb la resta de la família, amb aquelles persones que ja l’estimen i encara no el/la coneixen; avis, germans grans, tiets, etc.

Aquestes quatre fases completen la historia del naixement del vostre bebè. Aquesta història inclourà totes les fotografies realitzades i un vídeo-story musical.

El meu objectiu és estar present però sense ser-hi, sense que la meva presència pertorbi en cap moment l’evolució natural del part.

Tens més preguntes?

És normal 🙂 Pots contactar-me sense cap compromís i resoldré tots els vostres dubtes.

Aquí teniu alguns dels treballs que he realitzat:

Una video-historia_Benvingut Aniol

Fotos_Bienevnida Emma

La Mar de Contenta Fotografia forma part de IAPBP (Associació Internacional de Fotògrafs professionals del Naixement) i PBPE (Fotògrafs professionals del part a Europa).